Alitalia rupe alianţa sa comercială cu Air France

Alitalia anunţă ruptura alianţei sale comerciale cu Air France KLM, a căror acorduri de joint-venture se încheie în ianuarie 2017. CEO-ul Alitalia, Silvano Cassano, a afirmat că “aceste acorduri nu mai sunt profitabile pentru noua Alitalia şi planul său strategic”, pentru care are sprijinul noului său partener industrial Etihad Airways, care deţine 49% din compania aeriană italiană.

Potrivit informaţiilor publicate de ziarul La Reppublica, făcând referire la alianţa dintre Alitalia, Air France şi KLM pentru a opera între Italia, Franţa şi Olanda şi distribuirea de servicii a flilialei de transport de mărfuri Alitalia Cargo, pe care o gestionează compania aeriană franceză; CEO-ul companiei a amintit că acele acorduri comerciale în vigoare au fost definite “într-un climat economic foarte diferit” în perioada dintre 2009-2010 şi 2015, legate de cele două planuri de salvare ale companiei aeriene italiene.

Alitalia rupe alianţa sa comercială cu Air France

Alitalia rupe alianţa sa comercială cu Air France

Trebuie amintit faptul că Air France-KLM nu a participat la extinderea capitalului companiei Alitalia, aprobat în noiembrie 2013, ca parte a planului de salvare pentru a salva compania italiană, atunci când era partener şi deţinea 25%, participare pe care a redus-o considerabil, dar a promis că va menţine capitalul în conformitate cu acordul curent.

Cu toate acestea, unii analişti nu pierd din vedere actuală confruntare dintre cele mai mari grupuri aeriene europene Air France KLM şi Lufthansa împreună cu marile companii din Statele Unite cu companiile din Golf, care au provocat ruperi semnificative în cadrul Asociaţiei companiilor europene: Iberia şi BA au părăsit AEA pentru poziţia sa faţă de companiile aeriene din Golf, airberlin urmând paşii lor ieşind din organizaţie. Trebuie amintit faptul că Qatar Airways este acum acţionarul principal al IAG cu 10% din capitalul său şi Etihad Airways cel al companiei germane, cu 29,21%. Următoarea companiei care va părăsi AEA ar putea fi Alitalia, în care compania aeriană din Abu Dhabi deţine o cotă de 49%.

 

Deschişi la un parteneriat “mai echitabil”

Pentru dezvoltarea afacerii noastre, avem nevoie de acorduri care să genereze beneficii pentru toate părţile”, a declarat directorul noii Alitalia, care asigură ca prioritatea companiei aeriene, este “recuperarea pieţei de turişti sosiţi în Italia, şi a celor care călătoresc pentru turism sau afaceri”.

Cu toate acestea, el a semnalat că societatea este dispusă să discute cu Air France-KLM pentru a discuta “acorduri mai echitative în beneficiul tuturor părţilor interesate”, ceva care până acum, spune el, nu a dat roade.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply