Airbus: mai mult de 40.000 de avioane vor zbura în 20 de ani

Flota aeriană mondială de avioane de pasageri de peste 100 de locuri se va dubla în următorii 20 de ani la mai mult de 40.000 de aeronave, având în vedere că traficul de pasageri va creşte cu o rată de 4,4% pe an, potrivit ultimelor prognoze a pieţei mondiale pentru perioada 2017-2036 realizate de Airbus.

Producătorul aeronautic european prognozează că în următorii 20 de ani, serviciile globale ale industriei vor ajunge în total la aproximativ 3.200.000 milioane de dolari. Această piaţă de servicii este stimulată în principal de către MRO (Maintanance, Repair, Operations – Întreţinere, Reparaţii, Operaţii), care pentru aeronavele de peste 100 de locuri va reprezenta 1.850.000 de milioane în următorii 20 de ani. Instruirea, cabina şi sistemele de actualizare sunt, de asemenea, principalii contribuitori la piaţa de servicii în general.

Airbus: mai mult de 40.000 de avioane vor zbura în 20 de ani

Airbus: mai mult de 40.000 de avioane vor zbura în 20 de ani

Întreţinerea aeronautică

MRO este cea mai mare activitate reprezentată pe piaţa serviciilor, iar activitatea sa se va dubla în următorii 20 de ani. Pe o bază anuală, Airbus prevede că cheltuielile cu MRO vor creşte de la 60.000 de milioane la peste 120.000 de milioane de dolari pe an. Pentru acest segment, va trebui să gestionăm flota mixtă cu aeronave învechite şi aeronave avansate tehnologic. În plus, dezvoltarea companiilor aeriene low cost va spori şi mai mult strategiile de externalizare pentru a permite companiilor să se concentreze asupra activităţii principale de transport de călători. Asia Pacific va înregistra cea mai mare creştere a cererii de MRO în perioada respectivă.

Instruire

Airbus subliniază în raportul său că, pe măsură ce flota mondială creşte, creşte şi nevoia de echipaje şi tehnicieni: peste un milion de piloţi şi tehnicieni de întreţinere aeronautică vor fi instruiţi în următorii 20 de ani, potrivit prognozei. Airbus a triplicat deja numărul centrelor sale globale de instruire în ultimii trei ani.

Îmbunătăţirea cabinelor şi sistemelor

Airbus preconizează că în următorii 20 de ani piaţa de modernizare va avea o valoare de 180.000 de milioane de dolari, determinată în parte de concurenţa ridicată a companiilor aeriene care preţuieşte experienţa pasagerilor ca un diferenţiator (confort, conectivitatea aeriană, ect.) şi actualizări de sisteme. Iar 38% din această piaţă va fi în Asia Pacific.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply