Airbnb va colecta taxa turistică în Amsterdam

Hotelierii olandezi, concret cei din capitala ţării, insistă de mult timp că propietarii care îşi închiriază locuinţele prin Airbnb se sustrag de la plata impozitelor, neplătind taxa turistică pe care o plătesc cei care înnoptează în unităţi de cazare reglementate, concret 5% din tariful pe cameră şi nopate. În cele din urmă, şi cum această evaziune, potrivit antreprenorilor, reprezintă o mulţime de bani, au ajuns la un acord cu primăria din Amsterdam, prin care Airbnb se angajează să colecteze această taxa.

Astfel, de la 1 februarie, şi timp de un an, Airbnb va deduce 5% din preţul plătit propietarului.

Amsterdam devine astfel primul oraş din afara Statelor Unite care ajunge la un acord de aceste caracteristici cu site-ul. În acea ţară va colecta impozitele aplicabile în San Francisco (Airbnb este legal deja în San Francisco, oraşul său sediu), Portland şi San Jose, oraşe la care se va uni în curând Chicago. Airbnb trebuie să colecteze taxa turistică şi în Franţa.

Amsterdam este primul oraş din afara Statele Unite, care a ajuns la un acord de aceste caracteristici cu Airbnb.  #shu#

Amsterdam este primul oraş din afara Statele Unite, care a ajuns la un acord de aceste caracteristici cu Airbnb. Imagine Shutterstock.

 

Se realizează astfel o transparenţă mai mare a tranzacţiilor, astfel încât să poată fi detectate mai uşor unităţile de cazare ilegale. De asemenea, încurajează clienţii să se informeze prin intermediul site-ului cu privire la legislaţia locală. Nu este surpinzător faptul că 14 milioane de persoane închiriază cazare pe Airbnb, pezent în 190 de ţări.

Oraşul lucrează de mult timp la găsirea de modalităţi pentru a reglamenta Airbnb. La începutul anului, Amsterdam a legalizat închirierea P2P, pentru a avea un control mai strict al portalului. În iunie, însă, cercetările efectuate au arătat ca site-ul era un stimulent pentru turism şi economia capitalei olandeze.

Hotelierii din oraş, deşi mulţumiţi cu acordul la care s-a ajuns, afirmă că încă au teme probleme de siguranţa şi protecţie în aşteptare, astfel că vor continua să lupte în scopul de a nivela regulilele jocului.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply