Airbnb va colecta taxa turistică şi în Florenţa

Airbnb a ajuns la un acord cu Primăria din Florenţa pentru a colecta taxa turistică de la cetăţenii care îşi impart locuinţa prin intermediul plataformei. Ambele entităţi vor lucra împreună pentru “a promova un turism responsabil în oraş”.

Primarul din Florenţa. Dario Nardella, a subliniat că “acesta este cel mai avansat acord la care Airbnb a ajuns în Italia şi va servi ca bază pentru a lucra şi inova ţinând cont de aspecte atât de importante, cum ar fi turismul durabil şi respectarea legilor“.

Astfel, Airbnb va lucra cu primăria la următoarele puncte:

– A face ca legislaţia fiscală turistică să fie mai clară şi mai simplă, cu dezvoltarea unui proces simplu şi automatizat pentru colectarea taxelor “în beneficiul comunităţii”.

– Educarea gazdelor cu privire la legislaţia pentru casele de vacanţă: Airbnb doreşte să fie “un partener bun al factorilor de decizie politică”, astfel că “vom lucra împreună pentru a educa gazdele privind normele fiscale şi de turism”.

Airbnb doreşte "să facă din Florenţa un loc mai bun pentru a trăi, munci şi vizita; ca cine doreşte să se cazeze în acest oraş să se poată bucura de o experienţă mai autentică şi locală".

Airbnb doreşte “să facă din Florenţa un loc mai bun pentru a trăi, munci şi vizita; ca cine doreşte să se cazeze în acest oraş să se poată bucura de o experienţă mai autentică şi locală”.

– Promovarea unui turism responsabil: Airbnb doreşte “să facă din Florenţa un loc mai bun pentru a trăi, munci şi vizita; ca cine doreşte să se cazeze în acest oraş să se poată bucura de o experienţă mai autentică şi locală. Vom lucra cu Primăria pentru a oferi vizitatorilor informaţii clare cu privire la cum se poate fi un oaspete bun”.

Airbnb a ajuns deja la acorduri similare în alte mari oraşe europene pentru a lucra la un cadru legislativ clar cu privire la închirierile de vacanţă, cum ar fi Amsterdam (Airbnb va colecta taxa turistică în Amsterdam), Londra sau Paris.

Mai multe informaţii în articolul ‘Cum este reglementat Airbnb în oraşele lumii cu legislaţie‘.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply