Airbnb ameninţă şi hotelurile de lux din Paris

Expansiunea Airbnb în centrul Parisului îngrijorează, şi mult, hotelurile de lux din capitala franceză, care sunt între ciocan şi nicovală între creşterea ofertei de case de vacanţă high-end şi creşterea concurenţei cu noi unităţi reglementate care vor fi deschise în următorii ani, potrivit publicaţiei Toronto Sun.

Se întâlnesc astfel ingredientele necesare pentru furtuna perfectă. Pe de o parte, Parisul deţine recordul de a fi oraşul cu cele mai multe unităţi de cazare din lume înregistrate pe Airbnb. Dar nu numai asta, dar se estimează că site-ul oferă între 380 şi 400 de apartamente pentu utilizare turistică în capitala franceză pentru mai mult de 500 € pe noapte, dintre care 40 urcă la 1.000 de euro.

Veniturile hotelurilor de lux au scăzut până la 20% iar gradul de ocupare cu opt puncte, din cazua ameninţării Airbnb.  #shu#

Veniturile hotelurilor de lux au scăzut până la 20% iar gradul de ocupare cu opt puncte, din cazua ameninţării Airbnb. Imagine Shutterstock.

La aceasta, se adaugă creşterea ofertei reglementate în acest segment atât de exclusiv. Nu în zadar, JLL a anticipat pentru 2018 o creştere capacităţii de cazare a oraşului în piaţa de lux cu 60% mai mare decât acum un deceniu.

Ambii factori indică hotelierilor că “piaţa din Paris va deveni foarte dificilă“, remarcă directorul Hotelului Bristol, Didier le Calvez, care adaugă că atât el cât şi restul managerilor de unităţi de lux din oraş denunţă că “Airbnb este o ameninţare pentru că se bucură de un avantaj nedrept”.

De fapt, hotelurile suferă deja consecinţele. Dovada acestui fapt este că Hotelul Bristol a înregistrat o scădere de 20% a veniturilor în prima jumătate a anului, în timp ce gradul de ocupare a scăzut cu opt puncte, de la 69,2% la 61,2%; în timp ce Four Seasons George V a observat o scădere a gradului său de ocupare de 5% la 66% în aceeaşi perioadă, iar Plaza Athénée a fost forţată să reducă preţurile cu 20% faţă de iarnă trecută.

 

Informaţia de referinţă este disponibilă pe Hotel Management.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply