Air France testează serviciul WiFi în zborurile de distanţă scurtă şi medie

Comunicat de presă emis de Air France

 

Din vara anului 2015 şi pe o perioadă de probă de trei luni, Air France va lansa un serviciu de WiFi la bordul a două Airbus A320 pe rutele de distanţă scurtă şi medie.

Clienţii care călătoresc cu cele două A320 pe ale reţelei de distanţă scurtă şi medie a companiei Air France vor putea naviga pe internet, verifica e-mailurile, să se uite la programe TV in direct sau la serialul lor preferată datorită serviciului WiFi de plata la bord, propus de Orange.

Compania aeriană spune că pasagerii se vor putea conecta la internet cu laptop-urile, tabletele şi smartphone-urile lor şi la un portal care oferă o gama largă de programe de divertisment (televiziune în direct, filme, seriale, muzică) şi informaţii practice pentru a face călătoria mai plăcută (orarele de conexiuni, serviciile disponibile în oraşul de destinaţie, etc.).

“Mulţi dintre clienţii noştri au nevoie să rămână conectaţi permanent, mai ales călătorii de business ai reţelelor noastre de distanţă scurtă şi medie. Acest proiect inovator lansat în cooperare cu Orange are scopul de a răspunde mai bine acestei aşteptări. Prin această ofertă de conectivitate la bordul avioanelor noastre, noi ne-am stavilit, de asemenea, obiectivul de a rămâne o companie lider în domeniul serviciilor digitale”, a declarat Frédéric Gagey, CEO-ul Air France.

“Conexiunea în timpul zborului este un serviciu pe care toată lumea îl aşteaptă şi avem plăcerea de a răspunde acestei aşteptări prin acest proeict întreprins de Air France, un partener de referinţă. Acest proiect arată încă o dată capacitatea de inovare a grupului Orange, care mobilizează toate competenţele sale în domeniul reţelelor, a conţinutului şi al afacerii”, a spus Delphine Ernotte Cunci, Directorul Executiv al Orange France.

În cadrul acestui proiect comun, Air France Industries este responsabilă de instalarea echipamentelor necesare pentru funcţionarea şi întreţinerea serviciului WiFi în cele două aeronave. Orange Business Services supraveghează soluţia tehnologică în ansamblul ei: de la furnizarea reţelei de satelit, care permite oferirea conexiunii WiFi la bord, până la portalul pus la dispoziţia pasagerilor.

 

Aşteptările pasagerilor

Un studiu BVA a scos în evidenţă aşteptările pasagerilor, consolidând astfel proiectul inovator al Air France şi Orange: o ofertă de conectivitate la bord, simplă şi fără obligaţii. 78% din clienţii Air France şi-au delacrat interesul pentru conexiunea la internet la bord şi 28% din pasageri spun că sunt dispuşi să plătească pentru acest serviciu dacă preţul le convine.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply