Shadow

Air France va opera 17 zboruri săptămânale București-Paris din iulie 2021

Comunicat de presă

În contextul relaxării restricțiilor și redeschiderii treptate a granițelor, compania aeriană Air France, cel mai longeviv operator pe ruta București-Paris, anunță consolidarea programelor de zbor și creșterea graduală a frecvențelor curselor. Astfel, pentru vara aceasta Air France confirmă nu mai puțin de 80 de rute sezoniere, dintre care 22 sunt chiar destinații noi, dat fiind că preferințele turiștilor sunt în continuă schimbare, iar destinațiile de city break-uri, de exemplu, au fost înlocuite în mare parte cu vacanțele la plajă.

Până la 17 zboruri săptămânale București – Paris în această vară

Compania aeriană Air France zboară în prezent de 8 ori pe săptămână între aeroportul Paris Charles de Gaulle și aeroportul București Henri Coandă, urmând ca frecvența zborurilor să crească succesiv la 15, respectiv 17 curse săptămânale în perioada 5 iulie – 8 august 2021.

„Ruta aeriană București – Paris este una dintre cele mai vechi și longevive opțiuni de zbor pentru români. Am operat în perioada comunistă, în perioade instabile din punct de vedere economic și am operat și în timpul pandemiei. A venit însă vremea să creștem numărul de zboruri și să depășim operațiunile „de avarie”. Comunitatea franceză de business, călători frecvenți pe această rută, dar și românii care lucrează și studiază în Franța, vor avea în această vară un număr sporit de opțiuni de zbor” a declarat Razvan Răduț, Country Sales Manager Air France KLM România și Bulgaria.

De pe Charles de Gaulle se va zbura din această vară și spre Tangier și Agadir (Maroc), Monastir (Tunisia), Valletta (Malta), Las Palmas (Insulele Canare, Spania), Corfu și Rodos (Grecia) începând cu 5 iulie, iar de pe aeroportul Orly spre Bari (Italia) din 31 mai, spre Ibiza (Spania) și Alger, denumit și orasul alb-albastru din Algeria din 28 iunie.

Rute noi au fost anunțate și de pe alte aeroporturi din Franța, precum cel din Marsilia, de unde se va zbura spre Catania (Italia) din 26 iunie și spre Corfu (Grecia) din 19 iulie. De pe aeroportul din Nisa vor fi operate zboruri spre Londra și Tunisia din 28 iunie. În total 39 de rute noi sunt programate pe orarul de zbor al diviziei mediu-curier a Air France, urmând ca zborurile long-curier să fie anunțate cât de curând.

Rutele sezoniere se adaugă celor deja operate de Air France, companie ce a reluat peste 80% dintre zborurile din rețeaua sa normal încă din iunie anul trecut.

Air France permite pasagerilor săi să schimbe gratuit datele de zbor până la 31 decembrie 2021

Reprezentanții Air France au ținut să puncteze că oricare dintre aceste curse poate fi modificată și rămâne supusă restricțiilor în vigoare în fiecare țară și regiune deservită. Astfel, înainte de a efectua o călătorie, Air France recomandă pasagerilor săi să verifice cerințele de intrare și de călătorie pentru țările de destinație și de tranzit. Acestea fac subiectul unor schimbări frecvente pe fondul epidemiei COVID-19.

Astfel, pentru a își proteja pasagerii de eventualele neplăceri cauzate de schimbările aduse de COVID, politica comercială a Air France a devenit mult mai flexibilă și presupune schimbarea gratuită a datelor de călătorie, precum și rambursarea integrală a banilor în cazul anulării ori oferirea unui voucher bonus în baza căruia pot fi achiziționate bilete și servicii pe alte destinații. Chiar și acest voucher poate fi ulterior transformat în bani în cazul în care nu va fi folosit de către pasageri.

Măsuri de distanțare socială și igienă sporite în aeroporturi și la bordul aeronavelor Air France

Toate zborurile Air France sunt operate încă din prima zi de la reluarea lor în condiții extinse de igienă pe tot parcursul procesului de check-in, îmbarcare, derulare a zborului și debarcare. Purtarea măștii este obligatorie în aeroport și la bordul aeronavei, toate suprafețele cu care intră în contact pasagerii, cum ar fi cotierele, mesele, ecranele sunt temeinic dezinfectate înainte de fiecare zbor, iar pentru a limita interacțiunea între echipaj și pasageri, serviciul în cabină este limitat și sunt folosite produse ambalate individual.

De asemenea, aerul din cabină este reînnoit la fiecare 3 minute, iar sistemul de reciclare a aerului de la bordul aeronavele Air France este echipat cu filtre HEPA, filtre de aer cu eficiență ridicată identice cu cele utilizate în sălile de operație din spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.