Shadow

AIR FRANCE KLM: 3 zboruri spre Paris și 3 zboruri spre Amsterdam începând cu 31 martie 2019

Comunicat de presă

Grupul Air France – KLM anunță o creștere cu 2% a serviciilor aeriene pentru sezonul de vară 2019 (31 martie – 27 octombrie 2019) față de aceeași perioadă a anului precedent și va inaugura 58 de rute noi în întreaga lume. Creșterea este determinată de introducerea unor noi segmente pe zborurile lung-curier (1.3%), pe zborurile mediu și scurt-curier (1.2%) și cele low cost operate de Transavia (9.3%).

Pentru România, grupul franco-olandez anunță frecvențe în creștere pentru rutele operate de pe Aeroportul Henri Coandă București, cu 3 zboruri spre Paris și 3 zboruri spre Amsterdam. Astfel, în programul de vară, începând cu 31 martie 2019, compania va opera pe lângă cele două zboruri din programul de iarnă și o frecvență de seară, cu decolare la ora 19:30 pentru Air France și cu decolare la ora 18:05 pentru KLM Royal Dutch Airlines.

Focus pe continentul American și Japonia

Pe rețeaua zborurilor lung-curier, Air France-KLM va introduce 2 rute noi către Dallas (SUA) și Quito (Ecuador) operate de Air France și 2 rute noi către Boston și Las Vegas (SUA) operate de KLM.  Serviciile aeriene către Toronto vor fi de asemenea suplimentate cu 3 curse, operate de Boeing 777-200 și echipate cu cel mai nou model de cabine. Noi frecvente vor fi introduse și către Brazilia-Fortaleza, cu 3 curse suplimentare din Paris și 4 curse suplimentare din Amsterdam.

Grupul își va extinde cu 12% capacitatea săptămânală către Japonia, cu 2 curse către Tokyo-Haneda din Paris și 3 curse către Tokyo-Narita din Amsterdam.

Air France pregătește o nouă experiență de călătorie pentru pasagerii care aleg India ca destinație turistică, datorită noilor cabine Business (36 locuri), Premium Economy (21 locuri) și economy (167 locuri) de la bordul aeronavelor Airbus. Până în anul 2020 urmând să fie reproiectate până la 15 aeronave.

Pe lista destinațiilor cu zboruri suplimentate se mai află Columbia, Costa Rica, Surinam, Caraibe, Peru, Panama, China, Kenya și Coasta de Fildeș.

Pe rețeaua zborurilor mediu și scurt-curier grupul se va extinde cu 26 de destinații noi.

Pe parcursul sezonului de vara 2019, Air France-KLM va oferi 7 segmente noi, către Belgrad (Serbia), Tbilissi (Georgia) și Lorient (Franța) începând cu 31 martie, zboruri operate de Air France și către Wroclaw (Polonia) începând cu 6 mai și Napoli (Italia), începând cu 21 aprilie, zboruri operate de KLM.

 

Aeronave noi și cabine cu confort sporit

Air France va inaugra primul zbor operat de Airbus A350 (324 de locuri) în septembrie 2019. Până la finalul anului 2020, flota se va extinde cu încă 6 aeronave. În plus, Air France va primi două aeronave Dreamliner 787-9 pentru sezonul de vară și va opera în total o flotă de 9 Dreamliner 787-9.

Pe 1 iulie, KLM va lansa cea mai recentă versiune a Dreamliner: Boeing 787-10 (344 locuri). Nouă generație de aeronave vine în completarea celor 13 aeronave Boeing 787-9 pe care compania le deține. Alte 7 aeronave Boeing 787-10 vor fi adăugate flotei până la sfârșitul anului 2020.

Consolidarea parteneriatului dintre companiile Air France, KLM și Virgin Atlantic

Pe 4 martie, companiile Air France, KLM și Virgin Atlantic au anunțat parteneriatul lor pentru zboruri în code sharing, oferind clienților mai multe opțiuni de călătorie către și dinspre America de Nord și mai multe oportunități de a câștigă mile cu programele Frequent Flyer. Datorită acestui parteneriat, clienții celor trei companii aeriene își pot crea propria călătorie transatlantică alegând din numeroasele opțiuni de zbor operate de Air France, KLM, Virgin Atlantic și Delta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.