Shadow

Aida Cruises începe navigarea în Insulele Canare pe 5 decembrie

Compania Aida Cruises își va începe sezonul de croaziere în Insulele Canare începând cu 5 decembrie, urmând exemplul TUI Cruises, care sfidând pandemia, și-a reluat operațiunile în prima săptămână a lunii noiembrie. 

Compania germană va efectua prima navigație în jurul Insulelor Canare cu nava AIDAPerla și ulterior se va alătura AIDAMAr, care pe 20 decembrie își va începe sezonul de iarnă cu croaziera de Crăciun. Traseele de o săptămână vor începe sâmbătă și duminică din Gran Canaria. Cu câteva luni în urmă, când încă nu exista o reglementare pentru reactivarea croazierelor pe insule, Aida Cruises și-a confirmat deja intenția de a opera în Insulele Canare și Insulele Baleare în această toamnă-iarnă, deși datele au fost amânate.

În noiembrie, Guvernul Insulelor Canare a lansat un protocol pentru a călători în siguranță în jurul insulelor, cerând companiilor să subscrie o asigurare care să acopere cheltuielile derivate din posibilele infecții cu COVID-19 și obligându-le să efectueze teste de diagnostic asupra tuturor călătoriilor înainte de a ajunge pe insule.

La rândul lor, navele nu trebuie să depășească 60% din capacitate, trebuie să extindă personalul sanitar la bord și să stabilească un protocol pentru monitorizarea navelor de fiecare dată când acostează într-un port de pe insule.

AIDA Cruises a adoptat protocoale de securitate care au fost auditate de SGS Institute Fresenius și includ, printre altele, distanța adecvată în spațiile comune, măsuri sporite de dezinfecție la bord și excursii la țărm ghidate.

Înainte de călătorie și după check-in, oaspeții furnizează informații cu privire la starea lor de sănătate și este necesar un test negativ COVID-19 PCR pentru îmbarcare, care nu ar trebui să fie mai vechi de trei zile. Oaspeții au posibilitatea de a face testul gratuit la clinicile Helios, partenere ale AIDA în Germania.

Croaziere anulate

Pe de altă parte, compania de transport maritim a raportat că, din cauza situației actuale din Emiratele Arabe Unite, Spania (cu excepția Insulelor Canare) și Franța, „AIDA trebuie să ajusteze programarea în estul și în vestul Mediteranei„, astfel încât „toate croazierele ale AIDAstella și AIDAprima care au fost planificate între 1 decembrie 2020 și 26 ianuarie 2021 sunt anulate”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.