Agenţiile europene estimează la 5% costurile taxei suplimentare a Lufthansa pentru GDS-uri

Grupul European al Asociaţiilor Naţionale de Agenţii de Turism (ECTAA) a evaluat negativ anunţul făcut de Lufthana cu privire la taxa de 16 euro pentru rezervările făcute prin intermediul GDS-urilor. ECTAA estimează la 5% costurile suplimentare pe care le vor avea agenţiile ca armare a iniţiativei companiei aeriene, care încearcă să facă presiuni asupra GDS-urilor pentru a scădea preţurile.

Ca urmare a anunţului făcut de Lufthansa pe 2 iunie, ECTAA a organizat o reuniune de urgenţă în care au evaluat măsura luată de compania aeriană ca fiind negativă pentru consumatorii europeni, şi subliniază valoarea rolului pe care îl au agenţiile: “Mai mult decât oricând, călătorul UE ar trebui să poată avea încredere în sfatul neutru şi imparţial al agentului de turism pentru a găsi drumul în junglă tarifelor aeriene, taxelor, taxelor pentru combustibil şi alte servicii”.

În acest sens, Lars Thykier, preşedintele ECTAA, a spus că “anunţul unilateral al Lufthansa va afecta grav capacitatea consumatorilor de a alege canalul de distribuţie preferat. Noua taxă reprezintă o medie de 5% din rezervările agenţiilor prin intermediul GDS-urilor”.

În aces sens, trebuie amintite declaraţiile pe care le-a făcut acestui ziar vicepreşedintele ECTAA, Eva Blasco, spunând că agenţiile de călătorii, “care sunt penalizate de această iniţiativă a Lufthansa “este a consumatorului”, deşi consideră că în spatele acestei manevre a grupului aerian german, mai degrabă decât încercarea reală de a pune în aplicare o vânzare directă, este încercarea sa de a presiona GDS-urile, în special pe Amadeus, pentru a scădea preţurile.

 

 

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] al Asociaţiilor Naţionale de Agenţii de Turism (ECTAA) a evaluat negativ anunţul Lufthansa, şi estimează la 5% costul suplimentar pe care l-ar implica această iniţiativă pentru agenţii iniţiativa companiei aeriene, care încearcă să facă presiuni asupra GDS-urilor pentru a […]

Leave a Reply