Agenţiile europene cer simplificarea vizei Schengen

Grupul European al Asociaţiilor Naţionale a Agenţiilor de Turism (ECTAA) a remarcat faptul că Statele din Uniunea Europeană încetinesc procesul pentru simplificarea formalităţilor de acordare a vizelor Schengen pentru turiştii din alte ţări, ceea ce este în detrimentul sectorului de agenţii şi operatori de turism din Europa, potrivit ECTAA.

Călătorii din afara UE pot solicita deja o viză Schengen care le permite să se deplaseze liber în diferitele state europene, care alcătuiesc spaţiul, “cu toate acestea, este destul de scumpă, iar procesul pentru obţinerea ei este foarte complex”, s-a plâns Christina Russe, secretarul general adjunct al ECTAA. Această organizaţie, împreună cu alţi actori din sectorul european a făcut această cerere Comisiei LIBE din Parlamentul European ca să adopte rapid o procedură simplificată.

“Ei justifică poziţia lor pentru probleme de siguranţă -spune Christina Russe-. Dar noi vedem aspectele economice şi efectul asupra activităţii şi noi credem, de asemenea, că propunerea Comisiei nu pune în discutie securitatea în spatiul Schengen”. ECTAA consideră că refuzul de a simplifica obţinerea vizei Schengen penalizează industria turismului şi economia globală a Uniunii Europene (UE).

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply