Agenţii independenţi continuă să crească în Statele Unite

American Society of Travel Agents (ASTA) a indicat că numărul de agenţi de turism care lucrează în mod independent a tot crescut în Statele Unite, o formulă care este în plus foarte profitabilă.

Conform unui raport întocmit de asociaţia soră care îi reprezintă, National Association of Career Travel Agents (NACTA), numărul înregistrat oficial depăşeşte 20.000, şi continuă să crească, în timp ce 60% a înregistrat o creştere a vânzărilor şi a profitului în 2015 comparativ cu anul precedent, consolidând tendinţa observată din 2011.

Agenţii independenţi continuă să crească în Statele Unite

Studiul relevă că agenţii NACTA plasează nivelul comisionului, relaţia cu furnizorii şi reputaţia ca cei mai importanţi factori atunci când aleg o agenţie gazdă (host agency).

În rândul agenţilor, utilizarea GDS-ului este destul de rară, ei folosind de obicei site-urile furnizorilor şi telefonul pentru a face rezervările clienţilor.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că membrii NACTA sunt veterani ai industriei, cu o experienţă medie de 16 ani. În plus, ei generează locuri de muncă pentru că 40% dintre ei au angajat un asistent sau alţi experţi independenţi pentru a răspunde creşterii cererii înregistrată în perioada post-recesiune.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply