Agenţia Voyage-sncf.com intră în turismul P2P cu Airbnb

Voyage-sncf.com, agenţia de turism online a operatorului feroviar francez SNCF, a decis ferm să profite de oportunităţile P2P (sau economia de colaborare) prin acorduri cu Airbnb pentru cazare, şi cu Ouicar pentru transport.

Cu acest acord, Voyage-sncf.com va adăuga la oferta sa de călătorii posibilitatea de a rezerva cazare prin Airbnb, sau împărţirea unei maşini cu Ouicar, companie în care SNCF este acţionar majoritar. De asemenea, aceasta a ajuns la un acord cu Kidygo, care oferă posibilitatea copiilor care trebuie să călătorească singuri cu trenul, să fie însoţiţi de o persoană căruia părinţii să-i plătească biletul.

Surse din interiorul Voyage-sncf.com au indicat că va dura ceva timp pentru a verifica dacă această decizie va avea succes, şi că speră că acest model de colaborare cu companiile P2P să le aducă un 10% din totalul clienţilor.

Şi în Spania, mai multe agenţii online au acorduri şi proiecte cu privire la P2P. Agenţia Destina având deja chiar acorduri cu HomeAway, Blablacar şi Uber.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply