Aeroporturile din Paris au înregistrat o scădere de 6% a traficului după atentatele teroriste

Aeroporturile din Paris, Charles de Gaulle şi Paris-Only, au reflectat impactul atentatelor teroriste din 13 noiembrie, în capitala franceză, cu o scădere de 6% a numărului de pasageri în a doua jumătate a lunii faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014.

Surse ale operatorului, Aéroports de Paris (ADP) a subliniat că “este prea devreme pentru a vorbi de o tendinţă pe termen lung”, reamintind că preşedintele grupului aeroportuar, Augustin de Romanet, se aşteaptă la o redresare pentru sfârşitul anului.

Potrivit cifrelor ADP, pentru întreaga luna noiembrie, numărul de pasageri a rămas la 6.677.205, reprezentând o scădere de 1,8%. Cele mai importante scăderi s-au înregistrat la zborurile interne (-5,9%), deşi au fost detectate regrese de trafic în zborurile spre alte oraşe europene (-2,6%), America Latină (-2,8%), regiunea din Asia-Pacific (-2,7%) şi spre Africa.

Aeroporturile din Paris înregistrează o scădere a traficului de 6% dupa atentatele teroriste

Aeroporturile din Paris înregistrează o scădere a traficului de 6% dupa atentatele teroriste

Cu toate acestea, s-au raportat creşteri la zborurile către America de Nord (7,6%), Orientul Mijlociu (2,9%) şi departamentele şi teritoriile franceze de peste mări (0,5%).

Air France KLM ar fi indicat că pieţele care sunt cel mai afectate în activitatea lor de atacurile jihadiste din 13 noiembrie sunt cea japoneză şi cea americană. Cu toate acestea, grupul francez-olandez a subliniat că “tendinţele actuale de rezervare sunt în conformitate cu un scenariu de restaurare progresivă”.

Pentru prima dată, după primele atacuri teroriste, înregistrate în luna ianuarie, impactul asupra traficului aerian în Paris nu a fost semnificativă, până la punctul ca pe parcursul lunii numărul de pasageri care au utilizat cele două aeroporturi Charles de Gaulle şi Orly a crescut cu 2,1%.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply