Aeroportul London City va creşte capacitatea sa cu 60%

Autorităţile din Regatul Unit au aprobat creşterea cu 60% a capacităţii aeroportului London City, ceea ce va însemna o investiţie de 260 de milioane de euro, aşa cum a informat compania care exploatează instalaţiile.

Această extindere va permite operarea de 111.000 de zboruri pe an, comparativ cu cele 70.000 operate în prezent şi va creşte capacitatea de a opera zboruri pe distanţe scurte.

În plus, proiectul va crea 1.500 de noi locuri de muncă, plus încă 500 în timpul fazei de expansiune.

Un studiu al firmei de consultanţă ComRes arată că 68% din locuitorii chestionaţi din cartierul Newham, district al aeroportului, sprijină planurile de expansiune şi 84% crede că aeroportul va oferi beneficii zonei.

Un avion se pregăteşte de decolare pe London City Airport.  #shu#

Un avion se pregăteşte de decolare pe London City Airport. Imagine Shutterstock.

 

CEO-ul London City Airport, Declan Collier, a asigurat că “programul de extindere a fost finalizat în 2023 şi vor fi construite şapte locuri de parcare pentru avioane, o pistă de rulare paralelă cu pista de aterizare şi două extensii ale terminalului şi ca rezultat vor putea fi primiţi aproximativ şase milioane de pasageri în fiecare an”.

Anul trecut, London City Airport a înregistrat anul său cu cea mai mare activitate cu peste  3,65 milioane de pasageri, reprezentând o creştere de 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply