Shadow

Aeroportul din Bruxelles va avea un control de frontieră al SUA

Bruxelles va deveni primul aeroport din Europa continentală cu controale la frontieră și vamale americane, după cum au anunțat autoritățile belgiene. În acest fel, pasagerii care zboară spre Statele Unite de la aeroportul din Bruxelles vor fi examinați în avans, în loc să fie nevoiți să treacă prin verificări obișnuite de imigrare la sosirea la destinație, în urma unui acord între cele două guverne. 

Aeroportul din Bruxelles

 

Cinci ani de negocieri

Încheiat după cinci ani de negocieri, acest acord de autorizare prealabilă implică faptul că personalul Biroului Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA va fi deplasat pe aeroportul din Bruxelles pentru a efectua controale, a anunțat guvernul belgian într-un comunicat, fără a da date. 

 

Dar, odată ce acordul va intra în vigoare, Bruxelles va fi primul aeroport european continental care va avea un astfel de sistem.

 

Cum funcționează 

În prezent, există șaisprezece site-uri, în șase țări diferite, pentru autorizația prealabilă de a călători în SUA, printre care se numără controalele din Dublin și Shannon din Irlanda, care se află și ele în UE, dar în afara zonei continentale. 

 

În următorul video, produs de renumitul blogger de aviație Sam Chui, putem vedea cum funcționează zborul Londra-Shannon-New York operat de British Airways. Pe această rută, pasagerii fac escală în Shannon, unde trebuie să debarce cu toate bagajele și să treacă prin controlul vamal american. 

 

La aterizarea în New York JFK, pasagerii debarcă la fel ca și cum ar fi sosit dintr-un zbor intern, astfel încât să poată evita liniile lungi de la imigrație. 

 

În cazul Bruxelles-ului, nu va mai fi necesar să se facă escale, astfel încât pasagerii care trec prin controlul de frontieră și vamal al SUA instalat în aeroportul capitalei belgiene vor ateriza în Statele Unite ca și pasageri ai unui zbor intern.

„Centrul transantlantic”

„Acest acord, care este în curs de negociere de câțiva ani, va contribui la o consolidare și mai mare a comerțului și a investitiilor deja substanțiale între cele două țări și la promovarea aeroportului din Bruxelles ca centru transatlantic”, a declarat ministrul belgian de externe Philippe Goffin, în declarație. 

 

Acordul trebuie să primească aprobarea de la Parlamentul belgian, în timp ce problemele tehnice pentru operarea sistemului trebuie rezolvate de compania care administrează aseroportul. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.