Un aeroport utilizează un joc video pentru a instrui personalul

În timpul pregătirilor pentru deschiderea noilor instalaṭii extinse, Aeroportul din Oslo a apelat la tehnologia jocurilor video pentru a-şi instrui angajaṭii şi a îi pregăti sa navigheze prin noile terminale.

Aproape 23.000 de angajaṭi au utilizat un joc 3D pentru a explora diverse situaṭii din zona aeroportului. Programul de formare pentru jocuri video a fost lansat pe 15 septembrie 2016, funcṭionând atât pe tabletele Android cât şi pe iPad.

Videoclipul urmează mai multe povestiri cu sarcini specifice de rezolvat, într-un mediu realist. Personalului i s-a oferit ocazia de a naviga în diverse scenarii de servicii şi de operaṭiuni şi de a dobândi cunoştinṭe pentru a face faṭă situaṭiilor care se vor prezenta în noile terminale. Lucrările de extindere au fost puse în funcṭiune în aprilie 2017, iar cu acestea Aeroportul din Norvegia este două ori mai mare, cu capacitatea de a servi 30 de milioane de pasageri.

 Jocul video: noua tehnologie pentru a instrui personalul

Jocul video: noua tehnologie pentru a instrui personalul.

 

Având loc într-un mediu foarte real, formarea bazată pe simulare este o modalitate foarte eficientă de a învăṭa şi a se adapta la comportamente noi. Este, de asemenea, o modalitate de a face formarea mai plăcută, a afirmat Øyvind Hasaas, directorul general al Avinor, compania care gestionează Aeroportul din Oslo.

Serviciul de relaṭii cu clienṭii, siguranṭa şi spiritul de echipă sunt elemente cheie ale jocului, iar angajaṭii câştigă puncte prin rezolvarea diverselor sarcini, ceea ce introduce un element competitiv, deoarece angajaṭii încearcă să-şi întreacă colegii.

Utilizarea în prealabil a tehnologiei de jocuri video în formare arată că multe persoane realizează programul de formare de mai multe ori pentru că vor să o facă mai bine data viitoare, spune Hasaas.

El scoate în evidenṭă că, deşi este vorba despre distracṭie şi jocuri, programul de formare video este şi un lucru serios, întrucât cursul a fost obligatoriu pentru toate persoanele care deṭin un card de identitate al Aeroportului din Oslo. În plus faṭă de realizarea obligtatorie a diferitelor etape de joc, un curs mai tradiṭional a fost realizat de personal autorizat. Suntem convinşi că angajaṭii au primit un program de formare care va contribui la a reuşi să devenim unul dintre cele mai bune aeroporturi din Europa în viitor, spune Hasaas.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply