Shadow

Acvariul hotelului Radisson Collection din Berlin s-a spart

AquaDom, cel mai mare acvariu cilindru din lume și situat în hotelul Radisson Collection din Berlin, s-a spart vineri dimineața, cauza aparentă fiind deteriorarea materialului. Un milion de litri de apă s-au vărsat în interiorul hotelului, pe lângă 1.500 de pești tropicali. 

Așa era acvariul înainte de a se sparge.

Alarma s-a declanșat în jurul orei 5.45 dimineața, când s-a auzit un zgomot foarte puternic, asemănător unei explozii provenit de la acvariu, sub forma unei coloane de-a lungul a șase etaje de hotel, potrivit postului regional de radio televiziune Rbb.

La scurt timp, structura sa a explodat și ușile si ferestrele interioare ale unității au explodat și ele, în timp ce aproximativ o sută de membri ai pompierilor au ajuns la hotel, plus încă o sută de polițiști, și au procedat la evacuarea celor aproape 300 de oaspeți ai săi.

„Apa din acvariu s-a scurs aproape complet, atât în interiorul clădirii, cât și pe strada Karl Liebknecht”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor în declarații către rețeaua regională.

El a adăugat că „din cauza presiunii mari a apei din acvariu, când a izbucnit, a dus o mulțime de obiecte, care acum sunt împrăștiate pe stradă”.

Doi răniți

Zona a fost izolată pe o rază largă de la 06:30 (5:30 GMT), în timp ce erau tratate două persoane care au fost rănite.

Majoritatea celor 1.500 de pești tropicali din Aquadom, de aproape o sută de specii diferite, au murit, deși potrivit ziarului berlinez „Der Tagesspiegel” unele exemplare care se aflau în acvariile laterale au fost colectate și transferate în alte părți ale orașului.

„Tocmai am auzit un zgomot foarte puternic și am văzut că marele acvariu s-a rupt. Apoi m-am uitat afară și era o mulțime de mobilier întins pe stradă și apoi mi-am dat seama că acvariul a explodat și lucrurile au ieșit târâte de apă”, a declarat un martor ocular pentru Rbb.

 

Posibila slăbire a materialelor

Potrivit ziarelor „Bild” și „Tagesspiegel”, citate ca surse de autoritățile interne din Berlin, spargerea acvariului se datorează probabil deteriorării sau așa-zisei „oboseli” a materialelor de instalare.

AguaDom, administrat privat, a fost inaugurat în 2003 și, după doisprezece ani de funcționare, a fost închis pentru a continua lucrările de renovare, la un cost de 2,6 milioane de euro, fiind redeschis în vara anului 2020.

Printre alte măsuri, s-au reînnoit îmbinările din silicon, iar piscina a fost curățată temeinic.

Forma un cilindru de 16 metri de înălțime și 11,5 metri în diametru și înălțimea sa totală era de 25 metri. Aceasta permite vizitatorului să-i contemple interiorul printr-un lift instalat în partea centrală, la care se accesează printr-un tunel.

Alături de cilindrul principal mare, făceau parte din atracție și alte acvarii sau comportamente interne, în care sunt distribuite diferite specii, de la mici pești tropicali până la rajiformes sau mici rechini.

Complexul de clădiri numit „Dom-Acquarée” găzduiește, printre altele, marele acvariu „Sea Life” și AquaDom” și este situat aproape de Catedrala din Berlin, Alexanderplatz și Insula Muzeelor.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.