Acţiunile Malaysia Airlines vor fi suspendate şi vor trece sub controlul Statului

Tranzacţionarea acţiunilor companiei Malaysia Airlines va fi suspendată complet din 15 decembrie. Acţionarul majoritar, fondul statal Khazanah Nasional Bhd, are un plan de salvare pentru compania cu probleme, a cărei restructurare va avea un cost de 1.730 milioane de dolari (1.400 mil. €) şi include o reducere de 30% din forţa de muncă, aproximativ 6.000 de locuri de muncă. Compania aeriană nu a putut depăşi impactul devastator a celor două tragedii suferite în acest an.

Despre restructurarea companiei se vorbea deja din iulie, după ce titlurile sale s-au prăbuşit cu 18% ca urmare a prăbuşirii unuia dintre avioanele sale în estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord.

Compania din Malaiezia încă nu se recuperase din dispariţia inexplicabilă al zborului MH370 (A se vedea: Avionul Malaysia Airlines a căzut în Oceanul Indian şi nu există supravieţuitori), atunci când un alt avion al companiei aeriene a fost doborât de o rachetă în Ucraina, acţionată de rebelii pro-ruşi potrivit conversaţiilor înregistrate, ceva care i s-ar fi putut întâmpla oricărei companii aeriene care survola zilnic această zonă, considerată “sigură şi fără restricţii” până atunci.

Acţiunile Malaysia Airlines vor fi suspendate

Acţiunile Malaysia Airlines vor fi suspendate

La sfârşitul lunii iulie, compania Malaysia Airlines se gândea să-şi schimbe numele după dezastrele aviatice ale zborurilor MH370 şi MH17. Ulterior, s-a anunţat proiectul naţionalizării sale, trecând sub controlul statului în proporţie de 100% (a se vedea: Malaysia Airlines va fi complet naţionalizată).

În al treilea trimestru al acestui an, compania a înregistrat cea mai gravă pierdere trimestrială de la sfârşitul anului 2011.

Compania aeriană a făcut acest anunţ într-un comunicat trimis bursei din Kuala Lumpur, joia trecută.

Fondul de investiţii de stat Khazanah Nasional, care deţine aproximativ 70%, a decis să achiziţioneze toate acţiunile rămase, într-o încercare de a revigora brandul naţional.

În plus faţă de infuzia de capital, vor fi reduse 6.000 de locuri de muncă, aproximativ 30% din forţa de muncă, o reducere a rutelor şi înlocuirea preşedintelui executiv.

 

Sursă: hosteltur.com

 

No comments

  1. […] Comercializarea acţiunilor companiei aeriene a fost suspendată la data de 15 decembrie, primul pas spre excluderea sa de pe bursă ca parte din planul de salvare efectuat de Guvernul din Malaezia, cu un cost de 1.730 de milioane de dolari (1.400 mil. €) şi include o reducere de 30% a forţei de muncă, aproximativ 6000 de locuri de muncă (a se vedea: Acţiunile Malaysia Airlines şi vor trece sub controlul Statului). […]

Leave a Reply