Acordarea vizelor înregistrează o lentă dar progresivă accelerare

Responsabilii publici încep să fie mai conştienţi de efectele pozitive ale facilitării vizelor pentru turism şi creşterea economică. De fapt, în 2014, 19% din populaţia lumii a putut intra într-o destinaţie fără această documentaţie, în timp ce 16% a putut primi o viză la sosire, comparativ cu procentele de 17% şi 6%, respectiv, în 2008, potrivit celui mai recent raport al Organizaţiei Mondială a Turismului (OMT) despre deschiderea privind regimul de viză (Visa Openness Report).

Potrivit raportului OMT, 62% din populaţia lumii trebuia să obţină o viză tradiţională înainte de a pleca în călătorie în 2014, procent care a fost de 77% în 2008. Această organizaţie atribuie acest progres mai ales aplicării de politici de emitere de vize la sosire.

De fapt, principala măsură de accelerare aplicată a fost asociată cu această cerinţă. Mai mult de jumătate din toate îmbunătăţirile aduse în ultimii patru ani au constat în modificarea cerinţei de viză obligatorie pentru viza la sosire.

În 2014, 62% din populaţia mondială necesita să obţină o viză tradiţională.  #shu#

În 2014, 62% din populaţia mondială necesita să obţină o viză tradiţională. Imagine Shutterstock.

 

De fapt, principala măsură de accelerare aplicată a fost asociată cu această cerinţă. Mai mult de jumătate din toate îmbunătăţirile în ultimii patru ani au fost de a modifica cerinţa obligativităţii vizelor cu viza la sosire.

“Facilitarea eliberării vizelor este esenţiala pentru a stimula creşterea economică şi  crearea de locuri de muncă prin intermediul turismului. Deşi rămâne mult loc pentru îmbunătăiri, suntem încântaţi să observăm numărul în creştere a guvernelor din întreaga lume care fac paşi decisivi în acest sens”, susţine secretarul general al OMT, Taleb Rifai.

Unele ţări din AmericaAsia şi Pacific au avansat mai mult în această facilitare a eliberării vizelor, în timp ce Europa şi Orientul Mijlociu au menţinut politici mai restrictive. În general, economiile emergente tind să fie mai deschise decât cele avansate, cu Asia de Sud-Est, Africa de Est, Caraibe şi Oceania printre subregiunile cele mai deschise.

“OMT estimează că sosirile de turişti internaţionali vor ajunge la 1.800 de milioane în 2030, iar simplificarea procedurilor privind vizele va fi importantă pentru atragerea a acestor călători, mai ales a pieţelor emitente de turism emergente, precum China, Rusia, India şi Brazilia“, spune Rifai.

În ultimii patru ani s-a modificat cerinţa de viză obligatorie.

În ultimii patru ani s-a modificat cerinţa de viză obligatorie.

 

Studiile efectuate de această organizaţie şi de World Travel Tourism Council (WTTC) arată faptul că economiile G20 ar putea creşte numărul de călătorii din lume la 122 de milioane, a genera 206.000 milioane de dolari în ceea ce priveşte exporturile de turism şi de a crea mai mult de cinci milioane de noi locuri de muncă dacă se accelerează emiterea vizelor şi se simplifică formalităţile de intrare.

Acelaşi studiu realizat de ţările din Forumului de Cooperare Economică din Asia şi Pacific (APEC) şi de Asociaţiile Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) indică faptul că în aceste ţări s-ar putea crea 2.6 milioane de locuri de muncă în APEC şi 650.000 de locuri de muncă în ASEAN.

pdf_image  Visa Openness Report 2014

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply