Shadow

Accor luptă împotriva risipei de alimente cu ajutorul angajaților săi

Hotelurile Accor au lansat diferite inițiative cu deviza „Love food not waste” (Iubește mâncarea nu risipa), cu scopul de a sensibiliza angajații, clienții și publicul general cu privire la importanța de a nu risipi alimente. În fiecare an, o treime din alimentele produse în întreaga lume sunt risipite, ceea ce generează aproape 3.000 de milioane de tone de gaze cu efecte de seră, în timp ce unul din șapte persoane suferă de malnutriție. Prin urmare, angajamentul Grupului se concentrează pe reducerea cu 30% a deșeurilor alimentare în hotelurile sale până la sfârșitul anului 2020, ținând seama de faptul că servește aproximativ 200 de milioane de mese pe an în aproximativ 10.000 de restaurante. 

În cadrul programului său de Responsabilitate Socială Corporativa (CSR) Planet 21 – Acting Here și, cu ocazia Planet 21 Day, care a coincis cu celebrarea Ziua Planetei Pământ, Accor încurajează toate hotelurile sale să elaboreze și să împărtășească inițiativele pentru a reduce risipa alimentelor acționând la trei niveluri: optarea pentru o bucătărie responsabilă, creșterea gradului de conștientizare a clienților și a echipamentului și acordarea unei vieți secundare produselor, fie prin utilizarea acestora, fie prin donarea lor.

Economia grupului Accor la nivel mundial în 2018 a fost de 25.000 de euro și 10 tone de mâncare pe hotel cu implementarea programului de reducere a risipei de alimente.
Economia grupului Accor la nivel mundial în 2018 a fost de 25.000 de euro și 10 tone de mâncare pe hotel cu implementarea programului de reducere a risipei de alimente.

Potrivit lui Rebecca Ávila, directorul RSC al Accor pentru sudul Europei, „a crea meniuri cu zero deșeuri, utilizarea de tacâmuri de dimensiuni mai mici pentru a limita deșeurile sau organizarea de cursuri de gătit pentru angajați utilizarea alimentelor sunt exemple de propuneri la scară locală, dar cu impact real și pe termen lung pe care hotelurile noastre le implementează”.

 

Inițiative cu rezultate pozitive

46% din hotelurile Accor au în prezent un program de reducere a deșeurilor alimentare, datorită căruia anul trecut le-a redus cu 2.800 de tone.

De asemenea, hotelurile au propuneri și soluții adaptate tipologiei fiecărei unități. Astfel, cele de dimensiuni mari și cu o mare activitate în Alimente și Băuturi, banchete și evenimente, au tablete Winnow care îi ajută să controleze risipa de alimente în bucătărie. Alte hoteluri, mai mici și mai concentrate pe o ofertă de mic dejun, folosesc aplicația Too good to go, cu care reușesc să utilizeze excesul de alimente. 335 de hoteluri Accor au folosit-o pentru a salva aproximativ 100.000 de mese.

În ansamblu, economiile grupului la nivel mundial în 2018 au fost de 25.000 de euro și 10 tone de alimente pe hotel prin implementarea programelor de reduce risipă de alimente.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.