Shadow

Accor intenționează să-și dubleze Ebitda la 1.2 miliarde de euro în 2022

Grupul francez AccorHotels a înaintat previzunile sale pentru anul 2022, în timp ce pentru anul 2018 așteptarea era de dublare a Ebitda înregistrat în 2017 și ajungerea la aproape 1.2 miliarde de euro. În plus, a anunțat achiziția a 100% din sediul său din Paris, turnul Sequana, cu 363 milioane de euro, ceea ce va permite să economisească 20 de milioane de euro pe an plătiți pe chirie. 

În timpul celebrării a Capital Market Day, AccorHotels a reafirmat strategia sa de creștere cu un portofoliu larg de mărci care acoperă toate segmentele industriei hoteliere, dar cu un accent deosebit pe creșterea prezenței sale în hoteluri de lux și de categorie superioară.

Grupul aspiră să-și mențină pozițiile de lider cu cel mai mare potențial, în ceea ce privește Europa, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu și Africa și America Latină.

Turnul Sequana, în care își are sediul AccorHotels, este evaluat la 500 de milioane de euro.

Președintele și directorul executiv al AccorHotels, Sébastien Bazin, au subliniat „transformarea mare” a grupului în ultimii ani, cu numeroase achiziții. Recent a achiziționat 100% din grupul polonez Orbis.

La aceasta se adaugă o schimbare a modelului pentru „active ușoare”, cu vânzarea a 57,8% din AccorInvest pentru suma de 4.6 miliarde de euro.

 

Obiective ambițioase, dar realizabile

Bazin spune că acum obiectivul este „să profite din plin de potențialul pe care îl are grupul”. El vede obiectivele grupului „ambițioase, dar realizabile”, deoarece întelege că AccorHotels este mai agil, mai profitabil și mai global, cu un portofoliu de brand bine echilibrat și cu active unice în industrie”.

El adauga că „în combinație cu o riguroasa gestionare, acest lucru va permite grupului să creeze o valoare durabilă pentru acționarii noștri, clienții noștri și angajații noștri”.

Aceste obiective ambițioase includ dublarea EBITDA între 2017 și 2022 și atingerea a 1.2 miliarde de euro. Grupul francez a încheiat anul fiscal 2017 cu un profit de 441 milioane și un EBITDA de 626 milioane de euro.

Este de așteptat ca acest obiectiv să fie realizat datorită unei mai mari integrări a achizițiilor recente, o creștere solidă a veniturilor „susținută de extinderea portofoliului său de brand” și a îmbunătățirii marjei de funcționare, datorită „unui control strict al costurilor”.

 

Turnul Sequana

Această politică de control al costurilor include și achiziția a 363 de milioane de euro de la turnul Sequana, care găzduiește sediul său central din 2016.

Clădirea situată în IssyLes-Moulineaux, în vecinătatea Parisului, este evaluată la peste 500 de milioane de euro, iar cu această operațiune compania se așteaptă să economisească 20 de milioane de euro pe an pe chirie.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.