Shadow

Accor are un fond de 2.500 de milioane de euro în numerar

Grupul Accor are un fond de 2.500 de milioane de euro în numerar pentru a face față cu garanții crizei de coronavirus și închiderii temporare a unităților din diferite regiuni ale lumii, după cum raportează compania hotelieră franceză. 

În momentul de față „mai mult de jumătate din hotelurile brandului Accor sunt închise și probabil mai mult de două treimi în săptămânile următoare”, explică compania.

„Dar o veste bună este confirmarea recupărării inițiale pe piața hotelieră chineză, cu ușoare îmbunătățiri ale ocupării și activității F&B”, adaugă Accor.

În orice caz, „deteriorarea bruscă a situației a determinat grupul să ia măsuri drastice în toate operațiunile sale globale. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a limita impactul asupra veniturilor și lichidității și este necesar să se pregătească pentru recuperarea după criză”.

Printre „măsurile de atenuare”, care au fost deja aplicate în februarie, se evidențiază următoarele:

  • Interdicția de călătorie, înghețarea achizițiilor, reducerea orelor și/sau șomajul temporar pentru 75% din echipele de la sediul mondial pentru trimestrul doi, ceea ce duce la o reducere de 60 de milioane de euro în G&A până în 2020.
  • „Revizuirea planului de investiții recurente pentru 2020, care a dus la reducerea cheltuielilor de capital cu 60 de milioane de euro” .

În plus, grupul hotelier Accor „eficientizează în continuare toate celelalte cheltuieli, de exemplu, vânzări, marketing, IT. În conformitate cu scăderea veniturilor din sistem”.

Fotografie: Yves Forestier /Wikimmedia Commons

Bilanțul rezultatelor

Potrivit companiei, „datorită transformării sale recente a activelor strategiei sale de conservare a lichidităților, Accor poate acum conta pe un bilanț solid, cu peste 2,5 miliarde de euro de numerar la îndemână și o linie de credit rotativă neutilizată de 1.200 milioane de euro”.

„Deși încă există multă incertitudine cu privire la durata acestei crize, grupul se așteaptă la un impact sever asupra rezultatelor sale din 2020, dar rămâne optimist cu privire la perspectivele pe termen lung pentru industrie ospitalității, pentru Accor, angajații săi, proprietarii săi și acționarii săi”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.