Accident de avion în Taiwan cu cel putin 31 de morţi

Un avion al companiei TransAsia Airways, cu 58 de pasageri, s-a prăbuşit miercuri în Taipei, capitala Taiwanului. Avionul, un ATR 72 cu elice, s-a prăbusit pe un pod al răului Keelung, în apropiere de aeroportul Songshan, care se află în centrul oraşului, la scurt timp după decolare spre insulă Kinmen, în sud-estul Chinei. Conform raportului facut de serviciul de pompieri, decesele rezultate din accident au totalizat 31.

Echipele de salvare caută supravieţuitori şi morţi. Fotografie: Getty.

Echipele de salvare caută supravieţuitori şi morţi. Fotografie: Getty.

 

Autorităţile au explicat că 16 persoane au fost duse la spitale şi că 31 de pasageri erau din China. Echipele de salvare încearcă să găsească ceilalţi pasageri ai zborului GE235.

Potrivit presei locale, aripa avionului a lovit un pod din cauza lipsei de înălţime şi chiar a provocat daune unui taxi care circulă pe această ruta. Şoferul şi pasagera vehicolului sunt răniţi, dar stabili, după ce au fost internaţi în spital.

Aviaţia civilă a asigurat că avionul avea mai puţin de un an şi trecuse testele de siguranţă la data de 26 ianuarie, fără a da detalii cu privire la ce a putut provoca accidentul.

Aceeaşi companie aeriană, TransAsia, a mai suferit un accident cu 47 de morţi în luna iulie, când un alt twin-motor ATR s-a prăbuşit în momentul în care făcea o aterizare de urgenţă pe aeroportul din Magong, în micul arhipelag de Penghu, la vest de Taiwan, în strâmtoarea Taiwan.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply