ABTA estimează o creştere a călătoriilor în 2015

Asociaţia de agenţii de turism britanice ABTA a publicat raportul său cu privire la tendinţele de călătorie în care estimează o crestere a numărului de persoane care vor călători pentru anul viitor, în timp ce până la 20% intenţioneaza să cheltuiască mai mult. 

Studiul indica faptul că în clasele sociale înalte, unde se observă mai mult recuperarea economică, există o intenţie mai mare de a creşte cheltuielile în 2015, reprezentând între 24% şi 29%. În plus, se releva, de asemenea, o creştere puternică în grupurile de vârstă cuprinse între 25 şi 34 de ani, unde 30% spun că vor cheltui mai mult în vacanţele lor.

În restul pieţei are loc, în general, o căutare de valoare mai mare la un preţ mai mic, în timp ce se caută, în general, combinarea vacanţelor cu wellness, timpul pentru familie, relaxare şi experienţe noi. Pe de altă parte, sunt cumpărate vacanţe mai scurte şi mai frecvente, ceea ce va stimula city breaks-urile.

ABTA estimează o creştere a călătoriilor în 2015

Puterea lirei menţinută în 2014 face ca cheltuielile britanicilor să fie mai mici în destinaţiile preferate, ceea ce va stimula călătoriile spre Europa, Statele Unite şi Japonia.

Agenţiile britanice observă că creşterea vacanţelor în străinătate înregistrată în 2014 se va menţine în 2015. Pe de altă parte, dorinţa de control asupra cheltuielilor va favoriza vânzarea ofertei de all inclusive, cu 20% din consumatori planificând acest tip de vacanţe pentru anul viitor, şi reprezentând 25% pentru familiile tinere.

Aşa cum am informat în ştirea Marea Britanie nu va percepe copiilor taxa pentru pasager, începând cu luna mai, Guvernul a abolit colectarea APD pentru minor, ceea ce va însemna o uşurare pentru familii, potrivit ABTA.

Printre cele mai populare destinaţii pentru city breaks ies în evidenţă oraşele din Italia, precum şi Barcelona şi Paris, în timp ce dintre cele de plajă ies în evidenţă Insulele Canare, semnălându-se Gomera ca o valoare în creştere pentru a fi descoperită. În ceea ce priveşte destinaţiile de distanţă lungă, ies în evidenţă Statele Unite, Australia, Noua Zeelandă, Mexic, Canada şi Thailanda, în timp ce Cuba este, de asemenea, o destinaţie foarte cerută.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply