A rezerva un hotel prin Skype va fi posibil mulţumită Microsoft

Conferinţa anuală a MicrosoftBuild 2016, care a avut loc la data de 31 martie în San Francisco, a dezvăluit planurile companiei în domeniul inteligenţei artificiale, un sector în care gigantul din Sillicon Valley pariază pe dezvoltarea de bots (programe informatice care imită comportamentul uman pentru a îndeplini diferite funcţii) integrate în diferite produse de comunicare, cum ar fi Skype, Slack, Outlook, Line şi altele.

Microsoft lucrează la dezvoltarea de bots cu personalităţi, care se vor îmbunătăţi pe măsura ce vor interacţiona cu utilizatorul. Un exemplu, este recenta lansare a Tay, un asistent virtual pentru instrumente de mesagerie instant, cum ar fi Kik, GroupMe şi Twitter cu ajutorul căror utilizatorii pot discută sau publică tweets.

Desi Tay a provocat controverse după ce arată incapacitatea lor de reacţiona la comentariile unor utilizatori, care au testat asistentul “forţându-l” să facă comentarii rasiste, la conferinţa Microsoft arată în mod clar poziţia companiei, care continuă să îşi menţină poziţia pentru a conduce piaţa de roboţi.

Inteligenţa artificială în procesul de rezervare

Microsoft a prezentat la Build 2016 o integrare a asistentului său Contana cu Skype, care va permite utilizatorilor să programeze întâlniri, să rezerve hoteluri sau chiar să comande o pizza. De exemplu, cu botul dezvoltat de Microsoft. De exemplu, cu bot-ul dezvoltat de Microsoft, în cazul în care vreo-una dintre persoane care face parte dintr-o conversaţie pe Skype doreşte să ceară o pizza, trebuie doar să introducă cererea fără să iasă de pe Skype.

Ceva similar s-ar întâmpla dacă unul dintre interlocutori ar fi interesat în a face o rezervare de hotel fără a părăsi conversaţia de pe Skype. Bot-ul oferă imagini şi preţuri pentru diferite tipuri de cameră şi, în doar doi paşi, rezervarea poate fi confirmată, iar datele vor fi adăugate în mod automat la calendarul utilizatorului.

A rezerva un hotel prin Skype va fi posibil mulţumită Microsoft

A rezerva un hotel prin Skype va fi posibil mulţumită Microsoft

Atacul bots-ilor

În ceea ce priveşte dezvoltarea bots-ilor, Microsoft nu este singur pe piaţă. WeChat, de exemplu, permite deja realizarea rezervărilor de hotel, să confirme programări la medic sau să cumpere bilete la film, prin mesaje de text, care sunt interpretate de roboţi.

Facebook lucrează, de asemenea, să lucreze cu propiul asistent numit M, care are deja bots pentru aplicaţia sa de mesagerie şi permite utilizatorului să facă programări în anumite instituţii sau, de exemplu, să trimită flori. Google lucrează la o aplicaţie orientată să răspundă consultărilor utilizatorilor şi Kayak a implementat un bot pentru rezervări prin Slack.

Pe de altă parte, Amazon Echo, un dispozitiv care permite realizarea de consultări prin intermediul unui limbaj natural şi pe care s-a bazat Skyscanner pentru robotul său Alexa, care a fost prezentat la Firturtech2016.

Adio aplicaţii, salut bots

Pentru Microsoft, boom-ul aplicaţiilor mobile a ajuns la final şi acum este rândul bots-ilor. În viitorul apropiat, roboţii vor fi în măsura să realizeze orice tip de acţiuni şi de a facilita interacţiunea utilizatorilor cu serviciile online.

Potrivit lui Satya Nadella, preşedintele Microsoft, în loc să fie nevoiţi să facă faţă multitudinii de aplicaţii mobile, utilizatorii pot interacţiona cu roboţi într-un mod mult mai natural, folosind doar limbajul. “Ca parte din industrie suntem într-un moment cheie care marchează o nouă frontieră, care uneşte puterea limbajului natural uman cu o inteligenţă artificială“, a comentat Satya Nadella.

Microsoft intenţionează să conducă în această tendinţă şi facilitează dezvoltarea bots-ilor de catre părţi terţe şi oferă modele şi instrumente gratuite pentru ca dezvoltatorii programului să poată programa propii bots.

Astfel, soluţia Skype Bot SDK, va permite brandurilor să creeze bots pentru Skype.  Microsoft Cognitive Services, o colecţie de API-uri inteligente vor permite sistemelor să interpreteze nevoile utilizatorilor prin metode naturale de comunicare. În cele din urmă,  Microsoft Bot Framework, este o soluţie pentru programatori care să lucreze în orice limbaj pentru a construi bots inteligenţi pe o mare varietate de platforme.

Compania va publica un director de bots la dispoziţia tuturor utilizatorilor.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply