A fost deschis primul hotel gestionat de roboţi

Japonia s-a poziţionat ca pioner în industria electronică şi robotică şi, aşa cum am informat în ştirea Japonia va avea primul hotel gestionat de roboţi, ea este şi prima ţară care deschide un hotel gestionat de roboţi. Tocmai a fost inaugurat Henn-na Hotel, un hotel situat în Nagasaki şi a cărui personal este format în întregime de roboţi, unii în formă de dinozauri.

De la recepţionerul care primeşte şi îşi ia rămas bun de la clienţi până la portarul hotelului Henn-na (Hotel Extravagant sau Ciudat tradus în limba română) este format din roboţi pentru a “reduce costurile de operare şi de personal, a oferi un serviciu mai personalizat şi camere la un preţ mai mic decât cel stabili”, a afirmat directorul său, Hideo Sawada.

Obiectivul principal al acestei afaceri este optimizarea tehnologiei şi punerea în valoare a celor mai recente progrese pentru a demonstra utilitatea lor comercială într-un viitor corporativ mai eficient şi nu foarte îndepărtat.

În hotelul, situat în Nagasaki, există recepţioneri roboţi care vorbesc engleza şi au aspectul de dinozauri, şi roboţi umanoizi, care vorbesc în japoneză. “Dacă doriţi să faceţi check-in, apăsaţi unu”, spune dinozaurul. Clientul apasă pe buton şi introduce informaţia sa pe un ecran.

Preţul aproximativ al camerelor în Henn-na se ridică la 9.000 de yeni pe noapte (aproximativ 67 de euro), un preţ foarte ajustat pentru o ţară ca Japonia, unde unele dintre cele mai elegante hoteluri pot ajunge să coste chiar de două sau trei ori mai mult, ca urmare a venitului pe cap de locuitor.

 Situat în Nagasaki, hotelul are roboţi recepţioneri care vorbesc engleză.

Situat în Nagasaki, hotelul are roboţi recepţioneri care vorbesc engleză.

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply