70% din populaţia lumii va utiliza smartphone-ul în 2020

70% din populaţia lumii va avea cel puţin un smartphone în 2020 şi 90% din populaţie va avea acoperire bandă largă mobilă în cinci ani, aşa cum reiese din cel mai recent raport Mobility Report realizat de Ericsson.

Compania constată că în pieţele mature creşterea dispozitivelor mobile este rezultatul unui număr tot mai mare de dispozitive, în timp ce în regiunile emergente se datorează sosirii de noi abonaţi datorită apariţiei de smartphone-uri “mai accesibile”.

Astfel, abonamentele smartphone-urilor vor ajunge de la 2.600 milioane în 2014 la 6.100 milioane în 2020.

Raportul constată că 80% din noii utilizatori sunt concentrati în Asia Pacific, Orientul Mijlociu şi Africa.

La rândul lor, abonaţii de telefonie mobilă vor creşte de la 7.100 de milioane în 2014 la 9.200 de milioane în 2020, în conformitate cu ‘Mobility Report’.

70% din populaţia lumii va utiliza smartphone-ul în 2020.  #shu#

70% din populaţia lumii va utiliza smartphone-ul în 2020. Imagine Shutterstock.

Raportul reflectă că, în paralel cu creşterea numărului de smartphone-uri creşte, de asemenea, traficul de pe dispozitivele conectate. Astfel, traficul de date mobile va creşte de zece ori în 2020, când 80% din trafic va fi generat de smartphone-uri.

Concret, traficul de video va creşte în continuare cu 55% pe an şi în 2020 va însemna aproximativ 60% din traficul total de mobil. Această creştere se datorează schimbărilor în preferinţele utilizatorilor pentru serviciile de video în ‘streaming’, precum şi consumul de conţinuturi audiovizuale.

Pentru vicepreşedintele şi directorul de Strategie al Ericsson, Rima Qureshi, această creştere a tehnologiei mobile avansate şi de trafic de date, condusă de o creştere a conectivităţii mobile şi a smartphone-urilor, va face ca revoluţia ‘big data’ să fie echivalentă a ceea ce, la un moment dat, a fost discheta.

“Noi considerăm că potenţialul transformării la scară masivă va crea multe noi oportunităţi de venituri pentru operatorii de telecomunicaţii, printre altele. Dar, de asemenea, acest lucru va însemna concentrarea pe o ofertă competitivă în costuri şi deschiderea de noi modele de afacere pentru a rămâne eficienţi şi competitivi”, a spus Qureshi.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

Leave a Reply