60% dintre hotelurile de 4 stele din Europa cu tarife mai ieftine pe OTA decât pe site-ul lor

Un studiu realizat de firma de tehnologie RateGain indică faptul că aproape 6 din 10 hoteluri de 4 stele din Europa au tarife mai ieftine pe agenţiile online (OTA) decât pe propiile lor site-uri.

RateGain, o companie specializată în “inteligenţa de competitivitate a preţurilor”, a publicat o serie de tabele după ce a studiat diferite surse ale aceloraşi hoteluri în marile oraşe europene.

În timp ce rezultatele sunt în interesul RateGain, deoarece firma are ca activitate optimizarea gestiunii tarifelor hotelurile, ale agenţiilor de turism şi ale companiilor aeriene, şi sunt, de asmenea, expresive cu privire la modul în care este gestionată piaţa hotelieră în acest moment, în ceea ce priveşte stabilirea tarifelor.

Hoteluri de 3 stele. Sursă: RateGain.

În conformitate cu rezultatele studiului realizat de companie, 57% din hotelurile de patru stele oferă tarife mai bune pentru a rezerva prin intermediul OTA, decât pe propiul lor canal, ceea ce înseamnă că aceştia concurează cu un dezavantaj cu ei însuşi, deoarece prin intermediari, la un preţ mai mic, trebuie să plătească şi comisioane.

Datele RateGain din luna august a anului trecut arată că preţul a 52% din hotelurile de 3 stele din Europa este, de asemenea, mai iefitin prin intermediul agenţiilor online decât pe canalul direct.

Hoteluri de 4 stele. Sursă: RateGain.

În hotelurile de 5 stele, în cazul cărora se crede de obicei că au instrumente mai rafinate sau strategii de marketing şi comercializare, rata este de 50% conform aceleiaşi analize.

Sunt mult mai mici indicii care arată o logică inversă. Doar 18% din hotelurile de 5 stele din Europa au preţuri mai mici pentru rezervările făcute pe propiul website, în timp ce 19% din hotelurile de 4 stele şi 23% din hotelurile de 3 stele sunt “competitive” în comparaţie cu OTA de pe propiile site-uri.

Hoteluri de 5 stele. Sursă: RateGain.

Studiul detaliază procentele în mai multe oraşe europene. Hotelurile de 5 stele din  Barcelona sunt singurul segment în care hotelurile domină cele mai mici preţuri de pe piaţa împotriva OTA, ceva ce nu se întâmplă în hotelurile din niciun alt oraş la niciuna dintre categorii.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply