39% din turiştii internaţionali au călătorit fără viză în 2015

39% dintre turiştii internaţionali care au călătorit în anul 2015 s-au putut deplasa fără cerinţa unei vize turistice, cel mai mare procent înregistrat pâna acum şi în comparaţie cu 23% în 2008, potrivit raportului “Visa Openness Report” întocmit de Organizaţia Mondială a Turismului (OMT).

OMT subliniază faptul că evoluţia călătoriilor fără viză este un “rezultat clar” a măsurilor adoptate de multe guverne, care au observat impactul economic pozitiv în ceea ce priveşte îmbunătăţirea Produsului Intern Brut (PIB) şi crearea de locuri de muncă prin turism.

“A da prioritate facilitării călătoriilor este esenţial pentru a stimula creşterea economică şi crearea locurilor de muncă prin turism. Suntem foarte fericiţi să vedem că un numar tot mai mare de guverne din întreaga lume au crezut acelaşi lucru”, afirmă secretarul general al OMT, Taleb Rifai, printr-un comunicat.

Obligaţia de a obţine viză a tot scăzut începând cu anul 2008.

Obligaţia de a obţine viză a tot scăzut începând cu anul 2008.

OMT asigură că economiile emergente rămân “mai deschise” decât cele avansate în această privinţă şi citează ţările din Asia de Sud-Est, Africa de EstCaraibe şi Oceania, ca fiind zonele cel mai puţin restrictive pentru a călători.

Zonele mai puţin deschise in 2015 au fost Africa Centrală, Africa şi America de Nord.

Rifai a subliniat că provocările actuale în ceea ce priveşte securitatea “nu trebuie să descurajeze” progresele în facilitarea vizelor pentru călători.

“Trebuie să lucrăm împreună pentru a promova un mediu de călătorii sigur, folosind toate posibilitaăţle pe care le oferă tehnologia şi cooperarea internaţională în schimbul de date”, adaugă el.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply