Peste 3.800 mil. de pasageri vor călători cu avionul în 2016, potrivit IATA

Companiile aeriene au transportat în acest an mai mult de 3.800 milioane de pasageri, potrivit estimărilor făcute de Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA), prezentate de CEO-ul său şi directorul general, Tony Tyler. Tyler a subliniat faptul că această activitate va aduce economiei mondiale 2,4 trilioane de dolari (2,1 trilioane de euro) şi aproximativ 58 de milioane de locuri de muncă.

Peste 3.800 mil. de pasageri vor călători cu avionul în 2016, potrivit IATA

Peste 3.800 mil. de pasageri vor călători cu avionul în 2016, potrivit IATA

“În 2034, cerera mondială va ajunge la 7.000 milioane de pasageri, dar aceştia vor putea fi doar dacă lucrăm împreună”, a spus Tyler.

Colaborarea menţionată de directorul general al IATA este împărţită în trei secţiuni: infrastructură, siguranţă şi durabilitate. Tyler a recunoscut că “va fi o provocare” adecvarea infrastructurii la creşterea cererii şi a spus că “probabil Europa se confruntă cu cel mai mare pericol”.

“Un studiu realizat de Eurocontrol estimează că aeroporturile europene ar putea avea un deficit de capacitate de aproximativ 12% din cerere până în 2035“, a declarat britanicul Tyler.

Îmbunătţirea şi dezvoltarea infrastructurii sunt necesare pentru a servi “ceri 3.200 de milioane de pasageri care se vor alătura transportului aerian în mai puţin de două decenii”, a avertizat şeful IATA.

56% sau aproximativ 1.800 de pasageri din total vor corespunde regiunii Asia-Pacific, marea majoritate în rute legate de China. În această regiune, aviaţia comercială va aduce o contribuţie de 33 de milioane de locuri de muncă şi 700.000 de milioane de dolari (626.000 milioane de euro).

“Dacă suntem capabili să realizăm potenţialul acestei creşteri, aceasta va fi urmată de activitatea economică şi locurile de muncă. Pentru 2034, aviaţia în această regiune poate însemna 70 de milioane de locuri de muncă şi aproximativ 1,3 miliarde de dolari (1,2 miliarde de euro) a activităţii economice”, a spus Tyler.

Expertul britanic a calificat siguranţa ca “principala prioritate” şi a evidenţiat că numărul de accidente aeriene a scăzut în 2015, comparativ cu 2010-14, deşi a admis că au existat incidente “de neconceput”, cum ar fi doborârea unui avion cu o rachetă, dispariţia unui Boing 777-200 şi un pilot sinucigaş.

“Nu există soluţii simple la problemele ridicate de aceste tragedii teribile”, a recunoscut Tyler.

 

La secţiunea privind durabiliatea, “eficienţa consumului de combustibil se îmbunătăţeşte cu o medie anuală de 2% (…) Acum avem nevoie ca Adunarea Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile din această toamnă să stabilească un calendar de economisire a carbonului global şi obligatoriu să înceapă în 2020”, a spus şeful IATA.

Leave a Reply