2013 a fost cel mai bun an turistic pentru Japonia

Japonia a depăşit pentru prima dată în istoria sa 10 milioane de turişti internaţionali pe an. A înregistrat 11,2 milioane de turişti în 2013, cu 22,6% mai mult decât în 2012, cănd a ajuns la 9,17 milioane potrivit datelor Biroului de Imigrare al ţării. 

Căderea yenului şi ca armare a scăderea preţurilor pentru călătoriile in Japonia este una dintre principalele cauze ale acestei creşteri, aşa cum a subliniat Biroul de Imigrare al Japoniei. De asemenea, a contribuit la această îmbunătăţire relaxarea regimului de vize pentru turiştii din Asia de Sud-Est.

Principala piaţă emitentă a fos Coreea de Sud, cu 2,3 milioane de turişti, urmată de Taiwan, cu 2,16 milioane.

La caída del yen ha propiciado un abaratamiento de los viajes. #shu#

Scăderea yenului a determinat o ieftinire a călătoriilor. Imagine Shutterstock.

Pe al treilea loc s-au aflat chineziiprincipala piaţă emitentă din 2013, cu 980.000 de vizite. Această cifră a crescut treptat, începând cu luna septembrie din 2012, relaţia dintre ambele ţări a fost afectată de cumpărarea de către un propietar japonez a unor insule revindecate de China.

Cifrele includ turiştii şi cetăţenii străini care au trăit în această ţară timp de mult timp, care au ajuns la 9,55 milioane, două milioane mai mulţi decât în 2012 şi, prin urmare, un nou record.

În 2010, Japonia a înregitrat 9,44 milioane de sosiri, dar au scăzut în mod semnificativ în 2011, ca urmare a cutremurului şi tsunami-ului care a lovit ţara în luna martie şi a creşterii yenului. În 2012, numărul vizitatorilor şi-a revenit.

În schimb, călătorii japonezi în străinatate au scăzut anul trecut la 17,4 milioane, 1,02 milioane mai puţin decăt în 2012, din cauza slăbiciunii monedei naţionale care a scumpit deplasările în afara graniţelor.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply