16 ani de închisoare pentru căpitanul Costa Concordia

Justiţia italiană a condamnat căpitanul vasului Costa Concordia, Francesco Schettino, la 16 ani de închisoare dupa ce l-a găsit vinovat de omor prin imprudenţă a 32 de persoane în naufragiul croazierei, care au eşuat în largul coastei insulei Giglio la 13 ianuarie 2012.

Decizia pune punct unui proces de trei ani în care Schettino a fost singurul acuzat, deoarece compania propietară, Costa Cruises, a acceptat să plătească o amendă de un milioan de euro, iar procurorul a negociat cu alţi cinci ofiţeri ai navei.

16 ani de închisoare pentru căpitanul Costa Concordia

Procurorul cerea mai mult de 26 de ani pentru acuzat, în timp ce apărarea a cerut achitarea. În cele din urmă, instanţa l-a condamnat pe Shettino la 16 de ani de închisoare şi l-a descalificat de la deţinerea de funcţii publice, informează presa italiană.

Căpitanul a spus în ultimele sale afirmaţii că a fost victima unei “maşini de tocat carne” media, care a denaturat responsabilitatea sa în accident, “fără nici un respect pentru adevăr”. “În acea noapte am murit şi eu”, s-a plâns el în faţa curţii.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply